كلينيك ايمپلنت دكتر والا كلينيك ايمپلنت دكتر والا .

كلينيك ايمپلنت دكتر والا

مزاياي اصلي ايمپلنت دندان

مزاياي اصلي ايمپلنت دندان چيست؟
ايمپلنت‌هاي دنداني اساساً جايگزين‌هاي ريشه دندان هستند كه توسط استخوان‌هاي فك (فك بالا يا پايين) پشتيباني مي‌شوند و به پروتزهاي دنداني (تك دندان، پل‌ها يا پروتزها، پروتزهاي ترميمي صورت) اجازه مي‌دهند به‌طور محكم در جاي خود قرار گيرند.

ايمپلنت دندان به عنوان لنگر استخوان براي تثبيت دندان ها و پروتزها در دهان شما عمل مي كنند. ايمپلنت‌ها اغلب در استخوان‌هاي فك (ايمپلنت‌هاي ريشه‌اي شكل كه مستقيماً جاي دندان‌ها را مي‌گيرند) يا در استخوان‌هاي گونه (ايمپلنت‌هاي زيگوماتيك) زماني كه از دست دادن استخوان از فك‌ها شديد است، قرار مي‌گيرند.

ايمپلنت‌هاي مدرن از طريق فرآيندي به نام «اسئواينتگراسيون» با استخوان ارتباط برقرار مي‌كنند. فرآيندي كه طي آن سلول هاي استخواني روي سطح ايمپلنت دندان رشد كرده و تماس مستقيمي با آن ايجاد مي كنند. اين ايمپلنت در تماس با استخوان بسيار قوي است و براي ايجاد يك نقطه اتصال سفت و محكم براي دندان ها، بريج ها و پروتزها استفاده مي شود.

اين راه حل قابل اعتماد و طولاني مدت اجازه مي دهد تا جايگزين هاي دنداني ايجاد شود كه براي بهينه سازي فرم (ظاهر صورت، زيبايي لبخند، حمايت از لب)، عملكرد (بازيابي توانايي جويدن، بهبود گفتار و در نتيجه اعتماد به نفس) و محدود كردن از دست دادن بيشتر استخوان مفيد است. از آرواره ها

كاربرد هاي ايمپلنت دندان
ايمپلنت هاي دنداني در بسياري از موارد در مقايسه با گزينه هاي درماني جايگزين دندان، طول عمر بيشتري دارند و ميزان موفقيت بالاتري دارند. ايمپلنت‌ها از تيتانيوم تجاري ساخته شده‌اند كه به خوبي در انسان تحمل مي‌شود و ايجاد دندان‌هايي را كه كاملاً طبيعي به نظر مي‌رسند و احساس مي‌كنند تسهيل مي‌كند. تا جايي كه در حال حاضر ممكن است به چيزي نزديك به دندان‌هاي خودتان كه زماني بوده‌ايد.

برخلاف پل‌هاي باند شده دندان سنتي كه نياز به تغيير شكل يا «زمين كردن» دندان‌هاي مجاور براي جا افتادن داشتند، ايمپلنت‌هاي دنداني خود نگهدار هستند و به دندان‌هاي مجاور آسيب نمي‌رسانند. دندان هاي نگهدارنده ايمپلنت دنداني نسبت به پروتزها احساس راحتي بيشتري دارند و حجم “پر كردن دهان” را كه بيشتر پروتزها دارند ندارند.

ايمپلنت‌ها دندان‌ها را محكم در موقعيت خود ثابت مي‌كنند و حتي در صورت وجود كوچك شدن لثه (بيماري پريودنتال و كاهش حجم استخوان) به دندان‌ها اجازه نمي‌دهند بلغزند و سر بخورند.

ايمپلنت‌هاي دنداني همچنين مي‌توانند به حفظ حجم استخوان فك كمك كنند كه در طول زمان و بدون دندان از بين مي‌رود. از آنجايي كه ايمپلنت ها مستقيماً استخوان فك زيرين را به هم متصل و تحريك مي كنند، از دست دادن استخوان به حداقل مي رسد.

فقدان تحريكي كه هنگام از دست دادن دندان رخ مي دهد باعث مي شود استخوان پشتيبان در فك حل شود (كه به آن تحليل استخوان مي گويند). با كوچك شدن بافت لثه و استخوان، فاصله چانه تا بيني (ارتفاع عمودي صورت) كاهش مي يابد. در نتيجه پيري زودرس لبخند و صورت

افرادي كه دندان‌هايشان توسط ايمپلنت‌هاي دندان حفظ شده است، مي‌توانند عملكرد بهتري داشته باشند و از طيف وسيع‌تري از غذاها مانند آجيل، سيب و استيك لذت ببرند. در حالي كه پروتزهاي استاندارد نه تنها انتخاب غذاها را محدود مي كنند، بلكه اندازه بزرگتر آنها به اين معني است كه قسمت بيشتري از بافت دهان (به ويژه سقف دهان يا كام) توسط دندان مصنوعي پوشانده مي شود و در نتيجه طعم واقعي و لذت بردن از خوردن و نوشيدن را كاهش مي دهد.

 

مهمترين مزاياي ايمپلنت دندان
 

به حفظ شادابي و شكل لبخند و صورت شما كمك مي كنند
به شما اين امكان را مي دهند كه به يك رژيم غذايي متنوع تر و معمولي برگرديد
به دندان هاي موجود شما آسيب نمي رسانند و در بيشتر موارد دندان هاي طبيعي باقي مانده شما بيشتر دوام مي آورند
ايمپلنت ها را مي توان براي حمايت و تثبيت پروتزهاي نامناسب موجود استفاده كرد
ايمپلنت دندان جايگزيني دندان را قادر مي سازند كه بيشتر شبيه دندان هاي خود شما قرار بگيرد و بنابراين عملكرد و ظاهر را بهبود مي بخشد، بنابراين مي توانيد از خوردن و تعامل اجتماعي لذت ببريد.
ايمپلنت ها را مي توان مطابق با نيازهاي مختلف بيمار مرتب كرد و مزاياي ايمپلنت هاي دندان متفاوت است.
 

برخي از مزاياي ايمپلنت هاي دنداني عبارتند از:
آنها به طور محكم روي استخوان هاي فك ثابت مي شوند (در صورت از كار افتادن چسب يا شكستگي ريشه هاي دندان، پل هاي متصل به دندان ممكن است شل شوند)

آنها كاملا طبيعي احساس مي شوند (پل هاي هيبريدي حفظ شده ايمپلنت در همان مكان هايي قرار مي گيرند كه دندان ها قبلا قرار داشتند، بنابراين ظاهري بسيار طبيعي و احساس و عملكرد بدون دردسر براي بيماران ايجاد مي كنند).

بريج هاي هيبريدي نگهدارنده ايمپلنت در برابر حمله ناشي از پوسيدگي دندان (پوسيدگي) مقاوم تر هستند زيرا هيچ ساختار دنداني بومي براي پوسيدگي باقي نمانده است.

پروتزهاي پشتيبان ايمپلنت دندان (پرتزهاي دنداني با ايمپلنت، همه روي 4، همه روي 6، پروتزهاي نگهدارنده ايمپلنت زيگوماتيك)

زماني كه بيمار با از دست دادن تعداد زيادي دندان و از دست دادن استخوان فك نگهدارنده دندان مراجعه كند، پروتز ضروري خواهد بود. اين وضعيت معمولاً در نتيجه از دست دادن دندان‌ها (بيشتر از 10) سال پيش است.

از دست دادن دندان ها (حتي زماني كه پروتز خيلي زود تهيه مي شود) به مرور زمان منجر به از دست دادن استخوان فك (تجذب استخوان) مي شود. سپس اين از دست دادن استخوان با پلاستيك صورتي روي پروتز جايگزين مي شود و به تدريج به پلاستيك صورتي رنگ بيشتري نياز است (هر بار كه پروتز تجديد مي شود) تا از دست دادن استخوان در حال انجام جبران شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۸ دى ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۰۴:۰۸ توسط:دكتر والا موضوع: نظرات (0)

بليچينگ يا لمينت

بليچينگ يا لمينت، كدام روش براي زيبايي دندان بهتر است؟
بليچينگ يا لمينت، كدام روش براي زيبايي دندان بهتر است؟ اين سوالي است كه در ذهن شما و يا خيلي ها نقش بسته است كه براي زيبايي دندان ها و داشتن يك لبخند خوب و مناسب به سراغ چه روشي برويم كه بهترين و مناسب ترين روش براي زيبايي دندان هاي ما باشد بليچينگ يا لمينت؟

خيلي ها فرق بين بليچينگ با لمينت را نمي دانند و مدام با خود كلنجار مي روند و انتخاب روش هاي بليچينگ يا لمينت را براي زيباسازي دندان هاي خود كه كدام بهتر است را نمي دانند. البته اين عزيزان درك درستي از اين دو روش ندارند و نمي دانند كه اين دو روش مقوله اي جدا از هم هستند و هر كدام براي موقعيت خاصي بايد استفاده شود.

اصولاً كساني كه از لمينت استفاده مي كنند معمولاً به دنبال سفيدكردن نيستند و يا الان لااقل بدنبال لمينت دندان خود نيستند و اگر مي خواستند دندان هاي خود را سفيد كنند به دنبال روش بليچينگ مي رفتند.

لمينت را مي توان يك نوع درمان دندان هاي لب پر شده و يا ترك خورده كه جرم لا به لاي ترك هاي آن رسوب كرده كه با روش لمينت و نصب روكش پوست پيازي بر روي اين گونه دندان ها، نسبت به بهبودي وضع دندان هاي خود و درمان آن كه همراه با سفيدي خاصي است، مي توان استفاده نمود.

با روش هاي بليچينگ يا لمينت، اگر چه هر دو مورد، زيبايي خاصي به دندان ها مي دهد ولي هر كدام از اين دو روش مقوله اي جدا از هم دارند و براي موارد خاص خود بايد مورد استفاده قرار گيرد. اگر بخواهيم به صورت ملموس تر اين موضوع را براي شما به صورت موشكافانه بيان نماييم در ادامه و در ذيل به معني و مفهوم هر كدام از اين روش ها شرح مختصري خواهيم داد.

به طور كلي اگر مي خواهيد دفقط دنداني سفيد داشته باشيد و قيمت نيز براي تان مهم نيست و فقط از سفيدي دندانها به دنبال زيبايي ماندگار هستند مي توانيد از لمينت دندان به عنوان زيبايي خاص و ماندگاري زياد استفاده نماييد.


آيا تنها راه زيبايي دندان ها روش بليچينگ كردن است؟
بليچينگ در معني و مفهوم لغوي آن اين است كه دندان هاي سالمي كه در دهان داريم را با استفاده از روش هاي خاص از جمله با استفاده از ماده شيميايي پروكسيد هيدروژن يا پروكسيد كارباميد كه ميزان استفاده و غلظت آن براي بليچينگ در منزل بايد بين 3 تا 20 درصد و براي بليچينگ كردن دندان در مطب بايد غلظتي در حدود 15 تا 40 درصد داشته باشد مورد استفاده قرار مي گيرد و اقدام به سفيد شدن دندانئمي گردد.

در اينجا شايد براي شما سوال پيش بيايد و بگوييد كه خب اين تعريفي بود از بليچينگ دندان، بالاخره براي زيبا سازي دندان از كدام روش استفاده كنيم بليچينگ يا لمينت. ما در ادامه به شما خواهيم گفت كه كدام روش بهتر است البته اين را هم بگوييم كه بليچينگ فقط براي سفيد كردن دندان ها كاربرد دارد.

كساني كه دندان هاي سالمي در دهان خود دارند و فقط نياز به سفيد كردن مي باشد، بايد از روش بليچينگ دندان استفاده نمايند.

اگر بدنبال سفيد كردن دندان ها هستيد و دنداني سالم داريد يعني دنداني عاري از به ريختگي و بدون شكستگي و يا بدون ترك خورده داريد و فقط كدري و يا زرد بودن آن ها شما را آزرده خاطر كرده است، مطمئناً تنها راه سفيد كردن اين دندان ها استفاده از روش بليچينگ دندان مي باشد.

ولي اگر دندان هاييتان ترك دار هستند و گوشه اي از آن ها لب پر شده، شما را كانديدي مناسب براي لمينت دندان مي دانيم كه در اين روش، هم دندان هاي شما با روكش هاي لمينت ترميم مي شود و هم به سفيدي خاصي مي رسد.


آيا فقظ با روش لمينت دندان سفيدي دندان حاصل مي شود و يا شامل درمان نيز مي شود؟
لمينت دندان را در ابتدا بايد يك نوع درمان دانست تا روش براي سفيد كردن دندان ها. شايد كساني ندانند كه لمينت كردن دندان نوعي درمان است كه براي استفاده از اين روش براي دندان هايي كه لب پر شده اند و يا اينكه دچار شكستگي جزئي و يا ترك خورده اند كه با روش لمينت پرسلين يا سراميكي كه جنس خيلي نازك اما مقاومي كه دارد، براي روكش اين قبيل دندان ها و براي درمان آن ها از اين روش استفاده مي گردد.با استفاده از اين روش، زيبايي و سفيدي مناسبي به دندان ها مي دهند.

پس متوجه شديم كه اگر شك داشتيد براي زيباسازي دندان براي استفاده كردن از لمينت يا بليچينگ، اگر چه يكي از اهدافشان كه سفيدي دندان و زيبايي آن، در هر دو مشترك است ولي در عمل هر كدام مسيري متفاوت را در پيش رو دارند و هيچ سنخيتي با هم ندارند.

آيا تعدادي از دندان هاي پروتزي كه در دهان داريم را مي توان سفيد كرد؟
سوال بعضي ها كه با ما در ميان مي گذارند اين است كه آيا يك و يا دو دنداني كه در دهان كاشته ايم و به مرور زمان زرد شده اند را مي توانيم سفيد كنيم و اگر مي شود، از كدام روش استفاده كنيم بليچينگ يا لمينت؟

بهترين متخصصين مركز ايمپلنت غرب تهران جواب سوال شما را اين گونه مي دهند كه دنداني كه در دهان شما كاشته مي شود، اصلاً نياز به سفيد كردن ندارد و چون جنس تاج ايمپلنت ها مصنوعي هستند اصلاً نياز به سفيد كردن نيست، پس با مسواك زدن و يا شستن آن با نمك و خمير دندان سفيد كننده كفايت مي كند و مانند روز اول درخشنگي خود را باز مي يابد.


براي دندان هاي عقب دهان استفاده از كدام روش براي زيبايي مناسب است بليچينگ يا لمينت؟
براي زيبا سازي دندان ها، مخصوصاً دندان هاي عقب دهان از كدام روش بهتر است استفاده نماييم بليچينگ يا لمينت؟ ما در جواب به شما مي گوييم كه اگر شكستگي و يا ترك در دندان هاي عقب دهان خود نداريد حتماً از روش بليچينگ استفاده نماييد.

دليل اين كار مربوط مي شود به قيمت مناسب روش بليچينگ براي زيباسازي دندانها. بليچينگ به علت اين كه درمان محسوب نمي شود و فقط يك نوع زيباسازي در دهان است پس قيمت مناسب تري نسبت به لمينت دارد.

پس اگر كسي از دوستان شما و يا از خانواده شما خواستند دنداني زيبا داشته باشند و ندانند از كدام روش استفاده كنند از بليچينگ يا لمينت، شما برايشان چكيده مطالب اين مقاله را توضيح دهيد و يا در يك جمله بگوييد، اگر دنداني شكسته يا ترك خورده داريد، از روش لمينت كه هم ترميم كننده است و هم سفيد كننده و هم زيبا كننده، ولي اگر دنداني سالم داريد و فقط مي خواهيد سفيدي خاصي به آن بدهيد از روش بليچينگ دندان استفاده نماييد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۱۲:۵۶ توسط:دكتر والا موضوع: نظرات (0)

مسواك ارتودنسي چيست؟

مسواك ارتودنسي چيست؟
مسواك ارتودنسي يكي از ابزارهاي بهداشتي است كه براي پاك و تميز كردن فواصل بين دنداني و لابلاي سيم و براكت هاي ارتودنسي را با آن تميز مي كنند.

مسواك ارتودنسي يك ابزار خاص و تخصصي براي كساني است كه دندان هاي خود را ارتودنسي كرده اند و از اين ابزار كمكي براي خارج كردن باقيمانده غذاها از لابه لاي دندان ها و سيم ها و براكت ها استفاده مي كنند.

پزشك متخصص ارتودنسي زماني كه دندان بيماران خود را ارتودنسي مي كند تجويزهايي نيز براي رعايت بهداشت و سالم ماندن اين دندان ها به بيمار مي نمايد. ارتودنسي دندان هر چند كه باعث مرتب شدن دندان ها مي شود ولي وجود سيم و براكت بر روي اين دندان ها مي تواند دندان هاي ارتودنسي شده را در معرض پوسيدگي شديد قرار دهد.

اما مسواك ارتودنسي اين مشكل را حل كرده است و با اين ابزار خاص مي توان تمامي قسمت هاي سيم و براكت ها را به خوبي تميز نمود.


نحوه استفاده از مسواك ارتودنسي چگونه است؟
براي مسواك زدن به دندان هاي ارتودنسي شده با استفاده از مسواك خاصي كه براي اين كار طراحي و ساخته شده است در ابتدا با گرفتن اين مسواك به حالت 45 درجه و كشيدن آن در لابه لاي بريس هاي دندان و آن قسمت هايي كه دسترسي با مسواك معمولي اصلاً امكان پذير نيست، با مسواك ارتودنسي اين كار انجام مي شود.

مسواك زدن با مسواك ارتودنسي بعد از خوردن هر وعده غذايي لازم و ضروري است و مي تواند تا زماني كه دندان ها از ارتودنسي استفاده مي كنند كاربردي باشد. زمان مورد انتظار براي مسواك زدن با مسواك ارتودنسي چيزي در حدود سه تا چهار دقيقه بايد باشد.

اين زمان به علت اين است كه با مسواك ارتودنسي كه خيلي كوچك است بايد به دقت در لابه لاي بريس هاي ارتودنسي به خوبي و با دقت تميز و پاكسازي گردد.

مسواك ارتودنسي با مسواك معمولي چه تفاوت هايي دارد؟
تفاوتي كه بين مسواك ارتودنسي با مسواك معمولي وجود دارد در اين است كه چون لابه لاي سيم ها و براكت ها و  بريس هاي ارتودنسي را نمي توان با مسواك معمولي خوب تميز كرد استفاده از مسواك ارتودنسي كه خيلي ظريف با فرجه هاي ريز كه قابليت وارود به زير سيم هاي ارتودنسي را دارند مورد استفاده قرار مي گيرد.

اين گونه مسواك ها كه مسواكي كوچك اما با دوام و داراي پرزهاي سيليكوني كه مقاومت بالايي در برابر فشار و يا خم شدن دارد مي تواند در لابه لاي دندان ها نفوذ و قسمت هايي كه با مسواك معمولي نمي توان آن ها را تميز نمود با مسواك ارتودنسي اقدام به تميز كردن و خارج كردن خورده غذاها نمود.


انواع مسواك ارتودنسي كدامند؟
انواع مسواك ارتودنسي تشكيل شده اند از:

مسواك ارتودنسي برقي
مسواك ارتودنسي وي شكل
مسواك فرجه اي كمكي
مسواك ارتودنسي سرگرد
مسواك ارتودنسي سه طرفه
 مسواك ارتودنسي سه طرفه برقي
 


مسواك ارتودنسي برقي
اين نوع مسواك كه با برق يا باطري كار مي كند به صورت مكانيكي بر روي دندان ها قرار مي گيرد و به صورت خودكار حركت مي كند و با عث تميزي دندان ها مخصوصاً دندان هايي كه ارتودنسي هستند و زير بريس ها را به خوبي مي توان با اين مسواك تميز نمود.

مسواك ارتودنسي وي شكل
اين نوع مسواك به خاطر اين كه حالت وي شكل دارد مي تواند در لابه لاي سيم ها و براكت ها نفوذ كرده و هر آن چه كه در اين قسمت ها مانده باشد را تميز نموده و از سيم ها و براكته ا جدا نمايد. اين نوع مسواك را مي توان از بهترين ها در نوع خود دانست.

مسواك ارتودنسي فرچه اي كمكي
اين نوع مسواك كه نوع فرچه اي و در حجم كوچك ساخته شده اند به عنوان مسواك كمكي در كنار مسواك هاي معمولي نقش آفريني مي كنند. مسواك هاي معمولي تمامي قسمت ها و لابه لاي سيم هاي ارتودنسي را نمي توانند به خوبي تميز كرد.

ولي با استفاده از مسواك فرچه اي كمكي مي توان به راحتي هر آن چه در لابه لاي دندان ها كه با مسواك معمولي از بين نرفته اند را با مسواك فرچه اي كمكي از بين دندان ها خارج نمود.

مسواك ارتودنسي سرگرد
اين نوع مسواك كه به نوع سرگرد معروف است با كمكي فشار مي توان به تمامي قسمت هاي دندان ارتودنسي شده دسترسي خوبي پيدا نمود و آن قسمت ها را تميز كرد.

مسواك سه طرفه معمولي
اين نوع مسواك كه از سه جهت داراي پرزهاي سيليكوني مي باشد به راحتي در لابه لاي سيم ها و براكت هاي ارتودنسي نفوز كرده و مي توان آن قسمت ها را به خوبي تميز نمود.

مسواك سه طرفه برقي
مسواك سه طرفه برقي مانند نوع معمولي آن است و فقط از برق و باطري براي راه اندازي از آناستفاده مي شود و به صورت اتوماتيك حركت كردن و نياز به حركت دست نمي باشد. اين ابزار مي تواند به راحتي تمامي قسمت هاي دندان ارتودنسي شده را تميز نمايد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۰۶:۵۳ توسط:دكتر والا موضوع: نظرات (0)

ارتودنسي دندان در زمان بارداري

ارتودنسي دندان در زمان بارداري
ارتودنسي دندان در زمان بارداري به عنوان يك سوال براي خيلي از بانوان به صورت نامعلوم و مبهم باقي مانده است. سوالات بي شماري در اين خصوص پرسيده مي شود، كه آيا ارتودنسي دندان در زمان بارداري امكان پذير و مجاز است. 

بانوان به علت اين كه خيلي به ظاهر خود نسبت به آقايان اهميت مي دهند به همين خاطر خيلي به دنبال زيباسازي پوست و يا دندان هاي خود مي روند.

خيلي از بانوان به علت مراسم هاي خاصي در پيش رو دارند و يا در مجالسي مي خواهند حاضر شوند اما از ظاهر دندان هاي خود ناراضي هستند و دائم به دنبال اين هستند كه تغييراتي در وضع صورت و يا دندان هاي خود ايجاد نمايند.

متخصصين ارتودنسي منعي در خصوص ارتودنسي دندان در زمان بارداري ندارند و معتقدند كه با رعايت اصول ايمني و بهداشتي مي توان دندان هاي بانوان بارداري كه قصد ارتودنسي دندان خود را دارند.

بعضي از بانوان در ادامه روند ارتودنسي متوجه بارداري خود شده اند و از ادامه كار ارتودنسي نگرانند. متخصص ارتودنسي اين اطمينان را به بانواني كه در ادامه روند ارتودنسي دندان خود قرار دارند مي دهد كه هيچ گونه نگراني بابت اين موضوع نبايد داشته باشند.


آيا ارتودونسي دندان براي بانوان باردار با بقيه افراد فرق مي كند؟
تنها فرق ارتودنسي دندان در زمان بارداري با بقيه اين است كه در زماني كه براي عكس هايي كه از طريق اشعه ايكس از دندان هاي مادران انداخته مي شود نبايد در زمان بارداري باشد.

اشعه ايكس مي تواند به جنين داخل رحم مادر صدمه بزند و مضر است. عكس از دندان ابتدايي ترين مرحله ارتودنسي دندان ها مي باشد كه اگر مادر باردار باشد اين كار نبايد انجام شود و بايد ماكول به بعد از فارغ شدن از بارداري شود.

اين موضوع تنها مانع براي بانوان مي باشد و بايد عكس هاي اشعه ايكس را قبل از بارداري و يا بعد از بارداري انجام داد. خيلي ها بر اين باورند كه نياز به عكس از دندان ها قبل از ارتودنسي نيست اما اين مرحله از ارتودنسي يكي از اصلي ترين مراحل ارتودنسي دندان مي باشد.

چرا بعضي از موارد ممنوعه در ارتودنسي بايد توسط بانوان باردار رعايت شود؟
ارتودنسي دندان در زمان بارداري يكي از مشكلاتي است كه شايد خيلي از مادران باردار با آن در گريبانند. بعضي از بانوان در ابتداي ارتودنسي دندان خود باردار نبودند و در ادامه مراحل ارتودنسي باردار شده اند. گاهي در ادامه ارتودنسي نياز است كه از عكس هاي ديجيتال و اشعه ايكس استفاده شود كه اين عمل مي تواند براي جنين خطرناك باشد كه بايد از انجام آن سر باز زد و آن را موكول به بعد از زايمان نمود.

در بعضي مواقع نياز است كه تعدادي دندان ها كشيده شود و يا دندان نهفته اي از دهان خارج شود كه اين مورد نيز يكي ديگر از موارد منعي مي باشد كه بايد توسط مادران باردار مراعات گردد.

به علت اين كه براي خارج كردن دندان هاي نهفته و يا اضافي، نياز به تزريق داروهاي بي حسي است، ممكن است اين داروها ضرري متوجه جنين كند.


بهترين روش ارتودنسي دندان در زمان بارداري چيست؟
بهترين روش ارتودنسي دندان در زمان بارداري مربوط مي شود به روشي كهكمترين مضرات متوجه مادر و جنين نمايد. خيلي از روش ها در ارتودنسي وجود دارد و اين برمي گردد به سليقه مادران باردار، ولي بايد روش هايي را انتخاب نمود كه كمترين ضرر و زيان را داشته باشد.

اگر دندان هاي مادران باردار در زمان ارتودنسي نياز به بازسازي داشت، چه كار بايد كرد؟
مادراني كه قصد ارتودنسي دندان خود را دارند بايد اين موضوع را بدانند كه به غير ارتودنسي هيچ گونه ترميم و يا كشيدن و بازسازي دنداني كه نياز به تزريق آمپول بي حسي داشته باشد را نبايد انجام دهند و آن را موكول كنند به بعد از زايمان و فارغ شدن.

زماني كه در مسير ارتودنسي دندان پزشك متوجه نياز به بازسازي دندان ها باشد همانجا كار بايد متوقف و ادامه كار بايد بعد از زايمان انجام شود. ادامه كار مي تواند پر خطر باشد و به جنين آسيب برساند.


ارتودنسي دندان در زمان بارداري بانوان چقدر طول مي كشد؟
طول دوران درمان ارتودنسي دندان در زمان بارداري براي بانوان بستگي به ميزان به همريختگي و نامرتبي دندان آن ها دارد و بايد با رعايت دستورالعمل هايي كه براي بانوان باردار وجود دارد، رفتار نمود.

اين زمان مي تواند از شش ماه تا حتي دو سال به طول انجامد. مادران باردار به علت حساسيت خاصي كه در زمان و دوران بارداري وجود دارد رعايت بهداشت فردي و استفاده از مسواك ارتودنسي را مد نظر قرار داده و در انجام آن كوشا باشند.

مادران باردار براي ارتودنسي دندان خود به كدام كلينيك دندانپزشكي مراجعه نمايند؟
توصيه ما به مادران باردار اين است كه تا حد امكان از مراجعه به دندانپزشكي تا اتمام دوران بارداري خودداري نمايند. مگر اين كه چاره اي نباشد و درد در دندان خود داشته و نمي توانند اين درد را تا اتمام زمان بارداري تحمل نمايند.

ارتودنسي دندان در زمان بارداري كه جاي خود دارد و لزومي ندارد كه حتماً اين كار در زمان بارداري انجام شود. ارتودنسي چون يك كار اضطراري براي دندان ها محسوب نمي شود، مي توان آن رابه بعد از اتمام دوران بارداري ارجاع داد.

حال اگر كسي اصرار دارد هر چه زودتر حتي در زمان بارداري اين كار را انجام دهد مي تواند به غير از انجام عكس انداختن از دندان ها مابقي مراحل ارتودنسي دندان هاي خود را مي تواند زير نظر بهترين متخصص ارتودنسي در تهران انجام دهد.


لازمه داشتن دندان هاي مرتب تميز در دوران بارداري چيست؟
مادران باردار بايد دقت لازم در زمان بارداري نسبت به دندان هاي خود را داشته باشند. به علت اين كه در اين زمان لثه ها و دندان ها حساسيت خاصي دارند، و شايد لثه ها كمي متورم شوند حتماً از مسواك هاي نرم و لطيف براي مسواك زدن استفاده نمايند و پيگيري هاي لازم در خصوص خونريزي احتمالي لثه در اين دوران را انجام دهند.

مادراني كه قصد ارتودنسي دندان در زمان بارداري دارند بايد حتماً قبل از اين كار فكري به حال دندان هاي از دست رفته خود داشته باشند و ايمپلنت دندان فوري و جايگزين كردن اين مدل و روش قبل از بارداري، جاي خالي دندان ها را پر كنند و بعداً افدام به ارتودنسي كنند.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۵۵:۴۴ توسط:دكتر والا موضوع: نظرات (0)

ترميم دندان ها ، مواد تشكيل دهنده آن و زمان مورد نياز

ترميم دندان ها ، مواد تشكيل دهنده آن و زمان مورد نياز
ترميم دندان ها در موقعي كه سطح دندان سوراخ مي شود و يا اين كه در دندان خود درد احساس مي كنيم، زمان درمان آن فرا رسيده و ما بايد هر چه زودتر اقدام به ترميم و پركردن دندان هاي خود كينم.

در طول عمر، دندان‌هاي ما با مشكلات مختلفي روبه‌رو مي‌شوند. از تاخير در تعمير يك دندان معيوب ممكن است عواقب جبران‌ناپذيري به وجود آيد.

در اين مقاله، به بررسي زمان‌هايي كه دندان‌ها نياز به ترميم دارند، مي‌پردازيم. ما به صورت كامل توضيح مي‌دهيم كه چگونه مشكلات دنداني خود را تشخيص دهيد و به موقع اقدام به ترميم آن‌ها كنيد.

ترميم دندان ها يكي از مسائل مهم بهداشت دهان و دندانپزشكي است. اين مقاله به بررسي زمان‌هايي كه دندان‌ها نياز به ترميم دارند، مي‌پردازد و به شما راهنمايي مي‌كند كه چگونه مشكلات دنداني خود را تشخيص دهيد و به موقع اقدام به ترميم آن‌ها كنيد.


براي ترميم دندان ها از چه موادي استفاده مي شود؟
براي ترميم دندان ها از مواد مختلفي استفاده مي‌شود كه بسته به نوع ترميم و مشكل دنداني متغير است. مواد شايع براي ترميم دندان‌ها عبارتند از:

رزين‌هاي ترميمي: اين مواد براي ترميم‌هاي سطحي و ترميم‌هاي زيبايي مورد استفاده قرار مي‌گيرند. آنها با دندان ادغام مي‌شوند و رنگ و شكل طبيعي دندان را بازسازي مي‌كنند.

آمالگام: براي ترميم دندان ها كه به دندانها قوت بيشتري نياز دارند، معمولاً از آمالگام استفاده مي‌شود. اين ماده مقاومت بالايي دارد و از دندانها جلوگيري مي‌كند.

ترميم‌هاي حشوي (آمالگام و كامپوزيت): براي ترميم ترك‌ها و تخريب‌هاي كوچك در دندان‌ها، از ترميم‌هاي حشوي مانند آمالگام و كامپوزيت استفاده مي‌شود.

ترميم‌هاي تاجي: براي ترميم دندان‌هاي شديداً تخريب شده و ضعيف، ترميم‌هاي تاجي كه از مواد مانند پرسلن يا آلياژهاي فلزي ساخته مي‌شوند، استفاده مي‌شوند.

مواد پركننده خاص: اين مواد براي جلوگيري از نفوذ مايعات و باكتري‌ها به دندان استفاده مي‌شوند و به بهبود ماندگاري ترميم‌ها كمك مي‌كنند.

پزشك دندانپزشك شما پس از بررسي مشكل دنداني شما، مواد مناسبي را براي ترميم تعيين خواهد كرد و به شما توضيح خواهد داد كه چگونه اين مواد براي ترميم دندان شما استفاده مي‌شوند.


مراحل پركردن دندان ها چگونه انجام مي شود؟
تشخيص مشكل: ابتدا پزشك دندانپزشك شما مشكل دندان را تشخيص مي‌دهد. اين شامل بررسي ترك‌ها، تخريب‌ها، تسوس دنداني، يا هر مشكل ديگري است كه نياز به ترميم دارد.

تزريق بي حس كننده: پزشك براي جلوگيري از درد، يك بي حس كننده موضعي را در دندان و بافتهاي اطراف آن تزريق مي‌كند.

تميزكاري و تميزكردن دندان: دندان مورد نياز به ترميم بايد تميز شود تا ترميم به خوبي به دندان چسبيده و ادغام شود. پزشك از ابزارهاي خاصي براي انجام اين كار استفاده مي‌كند.

آماده‌سازي دندان: پزشك دندان را براي پذيرش مواد پركننده آماده مي‌كند. اين شامل حفر دندان تا حداقلي براي قرار دادن ترميم است.

اعمال ماده پركننده: پزشك ماده پركننده را در دندان قرار مي‌دهد و آن را با دقت به شكل دندان مي‌پرساند. اين ماده معمولاً يكي از رزين‌هاي ترميمي يا آمالگام است.

تشكيل و اصلاح ترميم: پس از قرار دادن ماده پركننده، پزشك آن را به شكل دندان ترتيب مي‌دهد و با استفاده از يك چرخه نور UV يا ليزر، ترميم را سفت و محكم مي‌كند.

سنگ‌زني و تنظيف اضافي: پزشك دندان ترميم شده را سنگ‌زني مي‌كند تا شكل نهايي آن را به دست آورد و هر ترميم اضافي را از دندان تميز كند.

بررسي نهايي و تنظيمات: پس از ترميم، پزشك دندان‌ها را بررسي مي‌كند و اطمينان حاصل مي‌شود كه ترميم به درستي انجام شده است. در صورت لزوم، تنظيمات اضافي انجام مي‌شود.

توصيه‌هاي مراقبتي: پزشك به شما راهنمايي‌هايي در مورد مراقبت از دندان‌هاي ترميم شده و محافظت از آنها در طولاني مدت مي‌دهد.

در نهايت، پركردن دندان‌ ها يك فرآيند دقيق و تخصصي است كه توسط پزشك دندانپزشك با مهارت و دقت بالا انجام مي‌شود. ترميم دندان‌ها به شما كمك مي‌كند تا دندان‌هاي سالم و زيبايي داشته باشيد.


علت‌هاي نياز به ترميم دندان چيست؟
يكي از اصلي‌ترين علل نياز به ترميم دندان‌ ها ترك خوردگي و تخريب دندان‌ها است. اين ترك‌هاي دنداني مي‌توانند از عوامل مختلفي مانند تجربه ضربه، تغييرات در دما، يا عدم مراعات اصول بهداشت دهاني ناشي شوند. علاوه بر اين، تسوس دنداني و عفونت‌هاي دهاني نيز مي‌توانند به ترميم نياز داشته باشند.

نشانه‌هاي ترميم
شناسايي نشانه‌هاي نياز به ترميم دندان ها بسيار مهم است. اين نشانه‌ها ممكن است شامل درد، حساسيت به گرما يا سرما، تغيير رنگ يا شكل دندان، خونريزي لثه، و بوي نامطبوع دهان باشند.

انواع ترميم براي دندان
در اين بخش، ما به معرفي انواع مختلف ترميم دندان ها پرداخته و مزاياي هركدام را بررسي مي‌كنيم. انواع ترميم معمول شامل ترميم‌هاي حشوي، ترميم‌هاي تاجي، و ترميم‌هاي زيبايي مي‌شوند.

زمان مناسب براي ترميم
زمان‌بندي مناسب براي ترميم دندان‌ ها بسيار مهم است. تعيين زمان مناسب بستگي به نوع مشكل دنداني و مشخصات فرد دارد. در اين بخش، به راهنمايي براي تعيين زمان مناسب براي ترميم دندان‌ها پرداخته مي‌شود.


خدمات تخصصي ترميم
انتخاب متخصص ترميم دندان بسيار مهم است. اين پزشكان داراي تجربه و مهارت‌هاي لازم براي انجام ترميم‌هاي پيچيده و دقيق هستند. در اين بخش، اهميت انتخاب يك تخصصي‌ترين پزشك ترميم دندان بررسي مي‌شود.

عوارض عدم ترميم
عدم ترميم دندان‌ها مي‌تواند پيامدهاي جبران‌ناپذيري داشته باشد. اين پيامدها شامل افزايش درد، تخريب دندان‌هاي اطراف، عفونت‌هاي خطرناك، و كاهش كيفيت زندگي مي‌شوند.

پيشگيري و مراقبت

پيشگيري از مشكلات دنداني و مراقبت منظم از دندان‌ها بسيار مهم است. اين بخش شامل راهكارهايي براي جلوگيري از نياز به ترميم دندان‌ها و نگهداري از دندان‌هاي سالم است.

براي ترميم دندان ها به كجا مراجعه كنيم؟
در صورت نياز به ترميم دندان ها، مي‌توانيد به مراكز و كلينيك تخصصي دندانپزشكي ژنيك مراجعه كنيم. انتخاب اين مركز و انتخاب يك پزشك با تجربه و متخصص در زمينه ترميم دندان بسيار مهم است.


شيوه‌هاي ترميم دندانها
در اين بخش، به معرفي شيوه‌هاي متداول ترميم دندان‌ها پرداخته مي‌شود. هر شيوه داراي مزايا و معايب خاص خود است، و انتخاب مناسب بستگي به مشكل دنداني و نياز فرد دارد.

مصرفي‌هاي اصلاحي
پس از ترميم دندان ها، مصرفي‌هاي اصلاحي ممكن است مورد نياز باشند. در اين بخش، نكاتي در مورد محافظت از دندان‌هاي ترميم شده و استفاده از مصرفي‌هاي اصلاحي بررسي مي‌شود.

نتيجه‌گيري
ترميم دندان‌ ها امري بسيار مهم و ضروري است. انتخاب مناسب زمان براي ترميم و انتخاب يك پزشك تخصصي ترميم دندان مي‌تواند به شما كمك كند تا دندان‌هاي سالم و زيبايي داشته باشيد.


سوالات متداول
آيا ترميم يك دندان دردناك است؟

ترميم دندان معمولاً دردناك نيست و با استفاده از مخدرهاي موجود در دندانپزشكي، درد به حداقل ممكن مي‌آيد.

چقدر زمان براي ترميم يك دندان نياز است؟

مدت زمان مورد نياز براي ترميم يك دندان  بستگي به نوع ترميم و مشكل دنداني دارد، اما بسياري از ترميم‌ها در يك يا دو جلسه انجام مي‌شوند.

آيا ترميم يك دندان دايمي است؟

بله، ترميم يك دندان به مدت طولاني ممكن است دايمي باشند، اگر به مراقبت و نگهداري صحيح ادامه دهيد.

آيا بايد بعد از ترميم يك دندان تغييرات خاصي در رفتار غذايي داشت؟

بله، بعضي از ترميم‌ يك دندان ها ممكن است نياز به محدوديت‌هايي در رفتار غذايي داشته باشند. پزشك دندانپزشك شما در اين زمينه راهنمايي خواهد كرد.

آيا بايد پس از ترميم يك دندان به مراقبت خاصي از دندان دقت كرد؟

بله، پس از ترميم يك دندان‌ ها بايد به مراقبت و بهداشت دهاني خاصي دقت كرد تا دندان‌هاي ترميم شده به مدت طولاني سالم بمانند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۵۱:۳۶ توسط:دكتر والا موضوع: نظرات (0)

كيست دندان چيست؟

كيست دندان چيست؟ (What Is a Dental Cyst)
علائم و راه هاي درمان كيست دندان
كيست دندان يك عارضه دهاني است كه به عنوان يك توده پر شده با مايع در يكي از بافت‌هاي دنداني يا اطراف دندان‌ها شناخته مي‌شود. اين توده به دليل انبساط بافت دنداني و پر شدن آن با مايع، در داخل يا اطراف دندان‌ها شكل مي‌گيرد.

براي تشخيص كيست دندان خود حتماً به كلينيك دندانپزشكي تخصصي در سطح شهر مراجعه كنيد تا از گسترش و تبديل شدن به معظلي بزرگتر و يا تبديل شده به توده سرطاني جلوگيري نماييد.


انواع كيست دندان
كيست‌هاي دنداني دو نوع اصلي دارند: كيست راديولوسنت (Radicular Cyst) و كيست دنداني ديانوژنتيك (Dentigerous Cyst). در ادامه، به توضيح هر دو نوع كيست خواهيم پرداخت.

كيست راديولوسنت (Radicular Cyst)
اين نوع كيست اغلب ناشي از عفونت در ريشه دندان و ساقه دنداني است. عفونت در اين قسمت باعث تشكيل توده مايع در محيط اطراف دندان مي‌شود.

كيست دنداني ديانوژنتيك 
كيست دنداني ديانوژنتيك به عنوان يكي ديگر از انواع كيست‌هاي دنداني شناخته مي‌شود. اين كيست اغلب در مواقعي كه دندان شيري جا به جايي دندان دائمي اتفاق مي‌افتد، ايجاد مي‌شود.

كيست‌هاي دندان به عنوان يك عارضه دنداني رايج شناخته مي‌شوند و در انواع مختلفي وجود دارند. برخي از انواع ديگر كيست‌هاي دندان عبارتند از:

كيست راديكولر: اين نوع كيست از باقيمانده بافت‌هاي تخمداني (باقيمانده از دوران توسعه دندان) در ناحيه ريشه دندان شكل مي‌گيرد و ممكن است به علت عفونت يا ترشحات زياد آب زهر در دندان ايجاد شود.

كيست دنداني تخمداني: اين كيست‌ها ناشي از توسعه غيرعادي تخمدان‌ها در دندان‌ها هستند و معمولاً به شكل يك حفره پر از مايع در داخل دندان شناخته مي‌شوند.

كيست دنداني كراتوكيستيك: اين نوع كيست نسبت به ساير كيست‌هاي دنداني خود را به شدت رشد مي‌دهد و مي‌تواند به صورت گسترده در ناحيه دندان و بافت‌هاي اطراف آن تاثير بگذارد.

كيست دنداني دريفت: اين نوع كيست اغلب به عنوان يك سيستم اسلات دندان شناخته مي‌شود و در ناحيه گونه‌ها و چانه‌ها رخ مي‌دهد.

تشخيص و درمان كيست‌هاي دنداني توسط دندانپزشكان انجام مي‌شود. اگر احساس مي‌كنيد كه داريد با يك كيست دنداني مواجه هستيد، بهتر است به دندانپزشك خود مراجعه كرده و مشكلتان را مشاوره و درمان نماييد.


چگونه متوجه شويم كه كيست دندان داريم؟
كيست دندان ممكن است بدون نشانه و علامتي تشخيص داده نشود. اما در برخي موارد، علايم و نشانه‌هاي زير ممكن است بروز كنند:

درد و تورم
واكنش دهاني از جمله درد و تورم در ناحيه دندان ممكن است نشانگر وجود كيست باشد.

تغيير در رنگ دندان
اگر دندان تغيير رنگ به سمت خاكستري يا تيره‌تر مي‌كند، ممكن است به علت وجود كيست باشد.

عفونت و ترشح مايع
در برخي موارد، عفونت و ترشح مايع از ناحيه دندان ممكن است رخ دهد.


چرا كيست دندان ايجاد مي‌شود؟
عوامل مختلفي مي‌توانند به ايجاد كيست دندان منجر شوند، از جمله:

عفونت دهان
يكي از عوامل اصلي ايجاد كيست دندان، عفونت دهاني است كه به ريشه دندان و ساقه دنداني آسيب مي‌زند.

ضربه يا تروما
ضربه‌هاي شديد به دندان ممكن است باعث ايجاد كيست شوند.

مسائل ژنتيكي
گاهي اوقات علت ايجاد كيست دندان به عوامل ژنتيكي برمي‌گردد.


چگونه كيست دندان درمان مي‌شود؟

درمان كيست دندان بستگي به نوع و اندازه كيست دارد. در برخي موارد، تنها مراقبت‌هاي دوره‌اي و نظارت پزشكي ممكن است كافي باشد. اما در موارد جدي‌تر، روش‌هاي درماني زير انجام مي‌شود:

جراحي

در موارد بزرگتر و جلوگيري از بازگشت كيست، جراحي براي حذف كيست دندان انجام مي‌شود.

داروها

بسته به شدت عفونت، پزشك ممكن است داروهاي ضد عفوني تجويز كند.


عوامل تشكيل دهنده كيست دندان چيست؟
كيست‌هاي دنداني ممكن است به دليل چندين عامل شكل بگيرند. برخي از عوامل تشكيل دهنده كيست‌هاي دنداني عبارتند از:

عفونت: عفونت در دندان مي‌تواند به كيست دنداني منجر شود. اگر بافت‌هاي داخل دندان به علت ترميم ناقص يا ترشح زياد آب زهر به عفونت بيفتند، اين مسئله مي‌تواند كيستي در دندان ايجاد كند.

باقيمانده تخمداني: باقيمانده بافت‌هاي تخمداني (كه در دوران توسعه دندان‌ها باقي مي‌مانند) ممكن است به كيست‌هاي دنداني تبديل شوند.

عوامل ژنتيكي: عوامل ژنتيكي نيز ممكن است در تشكيل كيست‌هاي دنداني دخيل باشند. در برخي از افراد، بيشتر احتمال ابتلا به اين نوع مشكلات دنداني وجود دارد.

تراوش مايعات: در برخي موارد، مايعات زيادي كه در داخل دندان توليد مي‌شود، ممكن است به كيست دنداني تبديل شوند.

آسيب ديدگي: ضربه، ترميم‌هاي نادرست، يا عوامل ديگري كه به دندان صدمه وارد كنند، مي‌توانند در تشكيل كيست دنداني نقش داشته باشند.

تشخيص دقيق علت تشكيل كيست دنداني نياز به معاينه توسط دندانپزشك دارد. در صورت شك يا علائم مشكوك، بهتر است به دندانپزشك مراجعه كرده و مشكلتان را مشاوره و درمان كنيد.


راه هاي پيشگيري از ايجاد كيست دندان چيست؟
براي پيشگيري از تشكيل كيست، مي‌توانيد اقدامات و تدابيري انجام دهيد كه به حفظ سلامت دندان‌ها و لثه‌ها كمك كنند. در ادامه تعدادي از اين روش‌ها را مطرح مي‌كنم:

بهداشت دهاني منظم: روزانه دندان‌ها و لثه‌هاي خود را با مسواك و معجون دندان به صورت منظم و دقيق تميز كنيد. اين كار باعث جلوگيري از تجمع باكتري‌ها و باقيمانده‌هاي غذايي در دهان مي‌شود.

مصرف غذاهاي سالم: مصرف ميوه‌ها و سبزيجات به عنوان بخشي از رژيم غذايي شما مي‌تواند به سلامت دهان كمك كند. همچنين مصرف مواد شكري و نرم‌كننده دندان‌ها را به حداقل برسانيد.

استفاده از نخ دندان: براي پاك كردن باقيمانده‌هاي غذايي و باكتري‌ها در اماكني كه مسواك به آن‌ها دسترسي ندارد، از نخ دندان استفاده كنيد.

مراجعه به دندان‌پزشك: براي بررسي دندان‌ها و لثه‌هاي خود به صورت دوره‌اي و جلوگيري از مشكلات زودرس دنداني، دندان‌پزشك خود را ملاقات كنيد.

اجتناب از ضربه به دهان: ضربه‌هاي شديد به دهان ممكن است منجر به ترك دندان و ايجاد شرايط براي تشكيل كيست شوند. در ورزش‌هاي خطرناك، از تجهيزات محافظي مانند دهان‌گارد استفاده كنيد.

درمان عفونت‌ها: اگر علائم عفونت دهاني را تجربه مي‌كنيد، به دندان‌پزشك مراجعه كرده و درمان مناسب را انجام دهيد تا از گسترش عفونت جلوگيري شود.

رعايت توصيه‌هاي دندان‌پزشك: به توصيه‌ها و نكاتي كه دندان‌پزشك شما به شما مي‌دهد بپردازيد تا به حفظ سلامت دهان و جلوگيري از مشكلات مرتبط با كيست دندان كمك كند.

يادآوري مهم: در صورت داشتن علائم نگران‌كننده‌اي مانند ورم، درد شديد، يا خونريزي دهان، بايد بلافاصله به دندان‌پزشك خود مراجعه كنيد تا تشخيص و درمان مناسب انجام شود.


نكات پاياني 
كيست براي دندان يك مشكل دهاني جدي است كه نياز به تشخيص و درمان درست دارد. در صورت تجربه هرگونه علامت يا عارضه در دندان‌هاي خود، حتماً به متخصص دندان‌پزشكي مراجعه كنيد .

پرسش‌هاي متداول 
پرسش ۱: آيا كيست خود به تنهايي نيكوبد مي‌شود؟

پاسخ: خير، در برخي موارد كيست نياز به درمان دارد تا از تعقيب عفونت و تشديد علائم جلوگيري شود.

پرسش ۲: آيا عفونت دندان مي‌تواند به كيست منجر شود؟

پاسخ: بله، عفونت دندان مي‌تواند باعث تشكيل كيست دندان شود اگر به درستي درمان نشود.

پرسش ۳: آيا كيست قابل پيشگيري است؟

پاسخ: به طور معمول با مراقبت دنداني منظم و ديدن پزشك دندان‌پزشكي به صورت دوره‌اي، احتمال ايجاد كيست كاهش مي‌يابد.

پرسش ۴: چقدر زمان براي درمان كيست مي‌گيرد؟

پاسخ: مدت زمان درمان كيست بستگي به نوع و اندازه كيست دارد. براي موارد جدي‌تر، ممكن است مدت زمان درمان بيشتري نياز باشد.

پرسش ۵: آيا بايد هميشه به جراحي براي درمان كيست روي آورد؟

پاسخ: نه، در موارد كمي كيست كوچك، درمان‌هاي دوره‌اي و مراقبت‌هاي پزشكي ممكن است كافي باشد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۴۶:۵۸ توسط:دكتر والا موضوع: نظرات (0)

ارتودنسي كودكان چيست؟

ارتودنسي كودكان چيست؟
ارتودنسي كودكان در حقيقت همان ارتودنسي بزرگسالان است، با اين تفاوت كه ميزان زمان لازم براي ارتودنسي كودكان خيلي كمتر خواهد بود. دندان هاي كودكان به علت اين كه هنوز شيري هستند و ريشه عميقي ندارند و در فك ريشه كاملي رشد نكرده است، به راحتي و در زمان كوتاهي به مسير درست برمي گردند و صاف مي شوند.

اگر ارتودنسي كودكان را ناديده بگيريم، مي تواند شروع بدي براي خارج شدن دندان هاي دائمي ناصاف در سن بزرگسالي  ايجاد نمايد.

خيلي از والدين نامرتبي و كجي دندان كودكان خود را جدي نمي گيرند و اين موضوع مي تواند پاشنه آشيلي براي بهم ريختگي و كج درآمدن دندان هاي دائمي آن ها در آينده باشد.

بهترين سن براي ارتودنسي كودكان چه زماني است؟
بعضي از والدين كودكان سوال كرده اند كه سن منايب براي ارتودنسي كودكان چه زماني است؟

در جواب اين عزيزان بايد بگوييم كه سن مناسب براي ارتودنسي كودكان سن 7 سالگي است كه به عنوان چكاپ اوليه براي مشخص شدن نياز اين عزيزان به ارتودنسي بايد انجام شود.

اين سن مي تواند شروع فاز اول كنترلي ارتودنسي براي كودكاني باشد كه مي تواند استارت خوبي براي ترميم دندان هاي  به همريخته و نامرتب كودك باشد.

اگر كودكي از مشكلات اسكلتي فك و صورت رنج مي برد، بايد قبل از جهش دوران بلوغ اين عارضه درمان گردد.

براي درمان بزرگي فك پايين در حدود سن 7 تا 9 سالگي و براي بزرگي فك بالا در سن 10 سالگي بايد اقدامات درماني صورت پذيرد.

البته ارتودنسي كودكان ممكن است با اختلالات دهان و فك شروع شود كه در ابتدا نياز به ارتوپدي فك و صورت كه غالباً خارج از دهاني است، انجام مي شود.

با رفع اختلالات فك و صورت، در ادامه پزشك مي پردازد به نياز كودك به ارتودنسي ثابت كه مي توان آن را از سن 12 سالگي براي كودكان شروع كرد.

در اين سن و با مراجعه به متخصص ارتودنسي كودكان و با معاينات دقيقي كه از دندان كودكان مي شود، زمان شروع و استفاده از روش مخصوص آن، به والدين اطلاع رساني مي شود.


بهترين متخصص ارتودنسي كودكان در تهران كجا كار مي كند؟
شايد شما هم كه اين مطلب را مي خوانيد، به دنبال بهترين كلينيك دندانپزشكي ارتودنسي كودكان در تهران مي گرديد. به طور كلي بهترين متخصصين دندانپزشكي در بهترين و بزرگترين مراكز و كلينيك دندانپزشكي كار مي كنند. اين متخصصان به راحتي جذب هر مركز دندانپزشكي نمي شوند.

مراكز بزرگ و معتبر به علت داشتن پيشينه و تجربه بالا و سابقه زياد، مي توانند بهترين متخصصين هر رشته از دندانپزشكي، مخصوصاً متخصصين ارتودنسي را به كار گيرند.

از كجا بفهميم دندان كودك ما نياز به ارتودنسي دارد؟
عومل و دلايل متعددي وجود دارد كه نشان مي دهد كه كودك شما نياز به ارتودنسي دندان دارد. در ادامه به جند نشانه كه مشخصه خوبي براي نياز به ارتودنسي دندان در كودكان است، به آن اشاره خواهيم كرد.

دندان خرگوشي در كودكان
اولين نشانه كه بارزترين نشانه نيز هست، بيرون زدگي دندان هاي جلويي فك بالا مي باشد. ان دندانها به صورت نامرتبي لب را بالا زده و از زير لب بالا بيرون آمده اند و مشخص هستند.

اغلب به اين دندان ها دندان خرگوشي نيز گفته مي شود. والدين با مشاهده چنين وضعيتي بايد در اسرع وقت جهت ارتودنسي دندان كودك خود اقدام نمايند.

با ارتودنسي به موقع مي توان حالت و جايگيري دندان ها را عوض كرد و در مسير درست و ميزان و همرديف با ديگر دندان ها قرار داد.


اختلالات گفتاري در كودكان
اختلال گفتاري در كودك مي تواند يكي از عوامل نياز دندان هاي كودك به ارتودنسي باشد. ارتودنسي كودكاني كه دچار اختلال در تكلم هستند، مي تواند به ميزان زيادي اين عارضه را درمان نمايد.

وجود دندان هاي نامرتب نمي گذارد، كلمات به خوبي ادا شوند و اين مورد مي تواند به صورت يك عادت كلامي تبديل شود و در ادامه اصلاح كلام در كودكان با مشكلاتي زيادي همراه خواهد بود.

خروپف و آپنه در خواب كودكان
خروپف و آپنه خواب يكي ديگر از عوامل نياز ارتودنسي كودكان مي تواند باشد. كودكاني كه در خواب خروپف مي كنند به احتمال زياد از يك ناهنجاري در دهان و گلو رنج مي برند.

ناهنجاري در گلو مي تواند لوزه سوم باشد و ناهنجاري در دهان مي تواند به همريختگي و كجي دندان ها باشد. با درمان و اصلاح اين دو مورد مي توان خواب خوبي بدور از خروپف در كودكان ايجاد كرد.


تخريب زودهنگام دندان كودكان
تخريب زودهنگام دندان هاي شيري كودكان نيز يكي ديگر از مواردي است كه مي تواند، نياز به ارتودنسي كودكان را احساس كرد. معمولاً دندان هاي كج و نامرتب زودتر از دندان هاي صاف خراب و پوسيده مي شوند.

اگر دندان هاي كودك شما نيز زود به زود تخريب مي شوند و درد زيادي دارند به احتمال زياد بهمريختگي و نامرتبي دندان كودك شما زياد است و بايد به متخصص ارتودنسي كودكان مراجعه نماييد.

هزينه ارتودنسي كودكان چقدر است؟
هزينه ارتودنسي كودكان بستگي به ميزان تخريب و كجي و نامرتبي دندان هاي كودكان دارد. هر چه دندان هاي بيشتري نياز به ارتودنسي داشته باشند، بالطبع ميزان هزينه آن نيز بالاتر خواهد رفت.

با مراجعه و ويزيت توسط متخصص ارتودنسي كودكان، و مشخص شدن تعداد دندان هاي نامرتب و همچنين معلوم شدن روش انجام ارتودنسي، مي توان مبلغ و هزينه ارتودنسي كودكان را اعلام نمود.

آيا ارتودنسي كودكان دردناك است؟
خيلي از والدين كه تاخير در ارتودنسي كودكان خود ايجاد مي كنند، دليل اصلي آن را درد در دندان كودك خود ذكر كرده اند. اگر چه ارتودنسي كودكان به ميزان كمي مشكلات و يا محدوديت و يا مقدار خيلي كمي درد همراه است، ولي در ادامه ي روند درمان، مي توان روزهاي پر از سلامتي و خوشي را براي كودك خود به ارمغان آوريد. 


سخن آخر
در اين مقاله كه موضوع آن ارتودنسي كودكان بود، اشاره اي كرديم به زمان شروع و قيمت ارتودنسي كودكان و همچنين مشكلات اسكلتي دهان و فك كودكان كه گفتيم در ابتدا بايد اين مشكلات رفع گردد و در ادامه ارتودنسي انجام شود.

در مجموع و در يك كلام بايد گفت كه اگر كودك مشكلات اسكلتي در فك و صورت دارد، يعني بزرگ بودن فك بالا و يا پايين مشاهده مي شود، بايد قبل از شروع دوران بلوغ اين درمان انجام شود.

در ادامه و با درمان اين عارضه شروع به درمان دندان هاي نامرتب از طريق ارتودنسي كودكان مي شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۴۴:۲۹ توسط:دكتر والا موضوع: نظرات (0)

دندانپزشكي بيماران ديابتي و قلبي

دندانپزشكي بيماران ديابتي و قلبي
دندانپزشكي بيماران ديابتي و قلبي با رعايت اصول و دستورالعمل هاي مراقبتي كه توسط محققين انجمن هاي بيماري هاي ديابت و قلب و عروق و با نظر دندانپزشكان متخصص گردآوري شده است، انجام خواهد شد.

بيماران ديابتي و قلبي در بدو ورود به كلينيك هاي دندانپزشكي، دندانپزشك در خصوص بيماري ها و يا داروهايي كه فرد مصرف مي كند، سوالاتي را مطرح مي نمايد.

بعضي از مراجعه كنندگان از بيماري ديابت رنج مي برند و اين براي دندانپزشك مهم است. دندانپزشك براي بيماري كه ديابت دارد، يك سري محدوديت ها و مراقبت هاي ويژه اي در نظر مي گيرد.

اين مهم براي افراد داراي بيماران ديابتي و قلبي و عروقي نيز صدق مي كند و مي تواند در روند درمان اين بيماران تاثير گذار باشد.

بيماري كه ديابت دارد حتي براي كشيدن دندان كه ساده ترين نوع جراحي در دندانپزشكي محسوب مي شود، اگر از اصول و ورش هاي درماني پيروي نكند، مي تواند براي بيمار دردسر ساز و خطرناك باشد.


 
بيماران ديابتي براي جايگزين كردن دندان هاي خود چه كار كنند؟
يكي ديگر از مشكلات بيماران ديابتي و قلبي كه دندان هاي دائمي خود را از دست مي دهند، حتماً بايد با روش هاي خاص كاشت دندان و يا كاشت ايمپلنت اين مشكل را حل كنند.

بيماري هاي ديابتي به علت اين كه زخم هاي بدن دير خوب مي شود و كاشت دندان نيز به نوعي يك عمل جراحي محسوب مي شود، كاشت ايمپلنت مي تواند در مواقعي ناموفق باشد و ايمپلنت دندان به علت دير خوب شدن براي اين افراد جواب ندهد و مجبور به خارج كردن آن باشند.

البته راه هاي ديگري از جمله رعايت بهداشت دهان و دندان با استفاده از دهانشويه هاي مخصوص كه پزشك بعد از عمل جراحي بر روي دندان هاي افراد ديابتي تجويز مي كند، مي تواند روند درمان را تا 90 درصد به موفقيت برسند.

نگراني در خصوص جراحي هاي دهان و دندان براي افراد ديابتي با مراقبت هايي كه توسط پزشك معالج تجويز مي شود به حداقل خواهد رسيد و مي توان در اين زمينه خوشبين بود.


 
ملاحظات و رعايت جوانب احتياط در بيماران ديابتي براي دندان ها خود چيست؟
1- بيماران ديابتي كه به نوع خفيف اين بيماري دچار هستند، نياز به رعايت تمامي مسائل و دستورالعمل هاي مراقبتي براي بيماران ديابتي نيست و مي توانند مانند افراد سالم روند درمان دندان هاي خود را پيگيري نمايند.

2- بيماران ديابتي كه به نوع يك مبتلا هستند، بايد قبل از مراجعه به دندانپزشكي بايد بعد از خوردن غذا و تزريق دز داروهاي قندي خود باشد.

اين بيماران حتي بعد از تزريق دز داروي قندي خود دچار هيپوگليسمي يا هيپرگليسمي شوند.(هيپوگليسمي به كاهش ناگهاني قند خون به زير عدد 60 و هيپرگليسمي به افزايش ناگهاني قند خون گفته مي شود).

3- بيماران ديابتي هر سه ماه يكبار بايد با مراجعه به دندانپزشك خود به صورت دوره اي جهت مراقبت و پيشگيري از مبتلا شدن به بيماري هاي پريودنتال كه مي توان براي افراد ديابتي خطرساز باشد، بايد اين كار انجام شود.

4- رعايت بهداشت دهان و دندان در بيماران ديابتي و قلبي بايد خيلي بيشتر از افراد سالم باشد. كساني كه مبتلا به ديابت به خصوص ديابت نوع دو و بيشتر هستند، بايد در برابر عفونت هاي احتمالي دهان و دندان خود مراقبت هاي دوچندان داشته باشند.

اين بيماران چون مستعد به بيماري هاي عفوني و قرارگيري در معرض انواع بيماري هاي باكتريايي و ميكروبي قرار دارند بايد حداكثر تلاش خود را براي ضد عفوني كردن دندان هاي خود داشته باشند.


 
 مراقبت هاي دندانپزشكي براي بيماران قلبي عروقي چيست؟
 بيماران ديابتي و قلبي عروقي جهت انجام كارهاي دندانپزشكي دندان هاي خود با يك سري محدوديت ها و ملاحظات ايمني و سلامتي دست به گريبانند.

كساني كه از بيماري قلبي عروقي رنج مي برند و داروهاي فشار خون و يا ديگر داروهايي كه مرتبط با اين بيماري را مصرف مي كنند، بايد در مراجعه به كلينيك هاي دندانپزشكي، پزشك خود را در جريان اين موضوع قرار دهند.

بي شك كساني كه داراي بيماري قلبي هستند، حتي براي تزريق داروهاي بي حسي براي انجام كارهاي دندانپزشكي خود با محدوديت هايي مواجهند و دندانپزشك حتماً دوز داروهاي بي حسي را براي اين گونه بيماران تغيير خواهد داد.

در ادامه به چند مورد از مراقبت ها و پيشگيري در خصوص كساني كه مي خواهند به مراكز دندانپزشكي مراجعه نمايند، اشاره اي خواهيم داشت.

1- قبل از مراجعه به دندانپزشك با دكتر قلب خود حتماً مشاوره اي داشته باشيد و از نظرات وي در خصوص انجام كارهاي دندانپزشكي خود مشورت بگيريد.

2- مصرف آنتي بيوتيك ها براي ادامه روند درمان و بهبود جراحي هايي كه در دهان و لثه خود انجام داده ايد، بي شك كمك كننده خواهد بود و مي تواند در تسريع درمان شما موثر باشد.

3- نداشتن استرس در زمان انجام درمان دندان هاي خود، يكي ديگر از مواردي است كه مي تواند به بهبودي هر چه بهتر و درمان موثرتر اين گونه بيماران كمك خوبي نمايد.

4- كنترل فشار خون در بيماران قلبي حاد كه نياز به جراحي هاي سخت دارند، قبل و در حين عمل جراحي و بعد از عمل بايد كنترل شوند تا مشكلي متوجه بيمار نگردد.

5- تجويز داروهاي مسكن مي تواند براي بيماران قلبي عروقي مشكل ساز باشد و اين بيماران بايد از داروهاي مسكن غير استرئيدي كه تاثير كمتري بر سيستم قلبي اين گونه بيماران دارد، استفاده نمايد.


 
استفاده از خميردندان هاي ضد باكتريال در بيماران ديابتي و قلبي
 با استفاده از خميردندان هاي ضد باكتريال براي بيماران ديابتي و قلبي عروقي مي توانند پيشگيري مناسبي در خصوص مبتلا شدن دندان ها و يا لثه ها به انواع بيماري هاي ويروسي و باكتريايي باشد.

خمير دندان هاي ضد باكتري يايي از موادي ساخته شده است كه مي تواند با امراض ويروسي و يا عفونت هايي كه در مرحله اول تشكيل بر روي دندان ها و يا لثه ها هستند، مبارزه نمايد و اين مورد مي تواند پيشگيري مناسبي براي بيماران ديابتي و قلبي در اين خصوص داشته باشد.


داروهاي بيماران قلبي عروقي چه تاثيري در جراح هاي دهان و دندان دارد؟
 بيماري هاي قلبي از داروهاي ضد انعقاد خون به علت عدم لخته هاي خوني استفاده مي كنند، مي تواند در جراح هاي دندان و دهان تاثير گذار باشد و خونريزي هاي زيادي را در بر داشته باشد. 

بيماران قلبي به علت اين كه از داروهاي ضد انعقادي استفاده مي كنند، بايد قبل از انجام جراحي هاي دندانپزشكي، پزشك خود را در جريان قرار دهند.

اين بيماران بايد حداقل هشت ساعت قبل از اعمال جراحي دندانپزشكي از مصرف اين داروها با اطلاع و مشورت با پزشك قلب خود خودداري نمايند. 

بيماران ديابتي و قلبي بايد در خصوص دندان هاي خود مراقبت هايي را كه توسط پزشك خود توصيه مي شود به خوبي رعايت نمايند. اين توصيه ها مي تواند به عنوان يك پيشگيري مناسب مورد استفاده قرار گيرد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۴۱:۵۸ توسط:دكتر والا موضوع: نظرات (0)

بهترين دكتر ارتودنسي دندان

بهترين دكتر ارتودنسي دندان
زيبايي چهره افراد وابسته به زيبايي دهان و دندان است و قطعا دندان هاي زيبا و مرتب در اصلاح لبخند شما خيلي تاثير دارد فردي كه دندان هاي زيبايي دارد با اعتماد به نفس بهتري صحبت مي كند و خنده هاي زيباتري دارد.يكي از بهترين روش ها جهت اصلاح فرم دندان هاي به هم ريخته ،انجام ارتودنسي دندان است.

فرايند ارتودنسي دندان در تهران بايستي توسط متخصص ارتودنسي انجام شود تا نتيجه كار صحيح باشد و دندان هاي فرد به خوبي مرتب شود در صورتي كه ارتودنسي دندان به صورت اشتباه انجام شود بعد از برداشتن ارتودنسي به مرور زمان باز هم دندان ها نامرتب رشد ميكنند و به فك بالا و پايين فشار مياورند و براي فرد آزار دهنده است.

از آنجايي كه انتخاب روش درماني و در نظر گرفتن مزايا و معايب آن بر روي نتيجه درمان تاثير بسزايي دارد، اكثر افراد همواره به دنبال بهترين روش درماني جهت درمان عوارضي از جمله ناهنجاري‌هاي دهاني مي‌باشند.

مي توان گفت كه قدمت درمان ارتودنسي دندان به مصر باستان و در حدود 500 سال قبل از ميلاد برگشته و بسياري از موميايي‌ها همراه با تجهيزاتي بر روي دندان‌هايشان كشف شده‌اند و اين مسئله به طور واضح خبر از اهميت زيبايي دندان‌ها مي‌دهد. بنابراين يك متخصص ارتودنسي علاوه بر تخصص و دانش فني، به معناي واقعي يك هنرمند است كه مي‌تواند با ارائه طرح درمان صحيح، دندان‌هايي مرتب و زيبا را از دل ناهنجاري‌هاي دنداني بيرون بكشد

 

تفاوت دندانپزشك و متخصص ارتودنسي
هر متخصص ارتودنسي دندان يك دندانپزشك است و مي‌تواند كارهاي دندانپزشكي عمومي را انجام دهد اما هيچ دندانپزشك عمومي نمي‌تواند يك متخصص ارتودنسي خوب باشد.

دندانپزشكان عمومي در انجام امورات عمومي دندانپزشكي و رسيدگي به مسائل اوليه سلامت دهان و دندان صلاحيت بالايي دارند و بسيار توانمند هستند. آن‌ها حتي مي‌توانند پروسه‌هاي زيبايي و ترميمي دندان را به خوبي انجام دهند. اما براي كارهاي تخصصي دندانپزشكي مانند ارتودنسي دندان آموزش آكادميك نديده‌اند.

درست مانند رشته‌هاي پزشكي كه در آن پزشكان ابتدا بايد دوره عمومي را سپري كنند و بعد از آن وارد رشته‌هاي تخصصي ديگر شوند، در دندانپزشكي نيز همين رويه را داريم. افراد ابتدا يك دوره عمومي 6 تا 7 ساله را سپري مي‌كنند تا دندانپزشك عمومي شوند. و بعد از آن، در صورت تمايل، (با شركت در آزمون تخصصي و گذراندن يك دوره 3 تا 4 ساله) تخصص خود را در يك فيلد و زمينه خاص دريافت مي‌كنند.

 

 

انواع ارتودنسي دندان
بعد از مراجعه فرد به كلينيك دندانپزشكي و انجام معاينات لازم با توجه به سن و شرايط ناهنجاري‌هاي دندان و همچنين صلاحديد متخصص ارتودنسي، يكي از انواع ارتودنسي ثابت، متحرك و يا نامرئي انتخاب شده و بر روي دندان ها انجام ميشود. هر كدام از اين روش‌ها نيز انواع خاصي داشته و مي‌تواند با توجه به وضعيت بيمار مفيد واقع شود. بهترين روش ارتودنسي دندان روشي است كه بتواند با توجه به سن بيمار و ميزان ناهنجاري‌هاي ايجاد شده در دهان، موجب نتيجه بهتر، كوتاه شدن دوره درمان و همچنين عدم بازگشت ناهنجاري‌ها در دهان شود.

 

ارتودنسي دندان براي كودكان
اگر چه انتخاب بهترين نوع ارتودنسي براي كودك، توسط ارتودنتيست و با توجه به شرايط كودك انجام مي‌گيرد و مي‌توان از انواع ارتودنسي لينگوال، ارتودنسي سراميكي، ارتودنسي فلزي و… استفاده كرد، اما بهترين نوع ارتودنسي براي كودكان در سنين ۶ تا ۱۲ سال شامل موارد زير مي‌شود:

 

ارتودنسي رنگي
از آنجايي كه كودك نسبت به زيبايي دندان خود حساس بوده و به دليل قرار گرفتن سيم‌هاي ارتودنسي روي دندان‌ها احساس بدي دارد و همچنين درمان ارتودنسي براي او كسل كننده و خشك است، به منظور جلوگيري از احساس ناخوشايند در كودك و تشويق او براي انجام درمان ارتودنسي، از روش ارتودنسي رنگي استفاده مي‌شود.

ارتودنسي نامرئي
ارتودنسي نامرئي مي‌تواند به صورت استفاده از الاينرها (پلاك‌هاي شفاف) و همچنين بريس و براكت‌هاي سراميكي صورت گيرد، لازم به ذكر است كه جهت درمان ناهنجاري‌هاي موجود در دهان كودكان ارتودنسي نامرئي با استفاده از الاينرها مناسب‌تر و بهتر از ارتودنسي نامرئي با براكت‌هاي سراميكي مي‌باشد چرا كه متحرك بودن الاينرها موجب آسان شدن بهداشت دندان و دهان و همچنين راحتي كودك به هنگام غذا خوردن شده و هيچ نوع ممنوعيت نوشيدني و خوردني را به دنبال ندارد.

 

بهترين نوع ارتودنسي براي بزرگسالان
يكي از دغدغه‌هاي بزرگسالان براي انجام درمان ارتودنسي، جلب توجه دستگاه‌هاي ارتودنسي بر روي دندان‌ها بوده كه موجب كاهش اعتماد به نفس و همچنين ايجاد حس خجالت در بين ديگران مي‌شود. بدين منظور بهترين نوع ارتودنسي براي بزرگسالان به طوري تعريف شده كه كمترين ميزان جلب توجه سايرين را به درمان در بر داشته باشد. البته به غير از اين موضوع مواردي ازجمله كوتاه بودن دوره درمان، قطعي بودن درمان، راحتي فرد و كاهش هزينه درمان نيز در انتخاب بهترين نوع ارتودنسي براي بزرگسالان مؤثر مي‌باشد. به طور كلي مي‌توان گفت بهترين روش اين درمان براي بزرگسالان، ارتودنسي ثابت مي‌باشد كه در روش‌هاي مختلفي انجام مي‌گيرد. اين روش‌ها عبارتند از:

 

ارتودنسي لينگوال
ارتودنسي لينگوال به دليل نامرئي بودن و قرار گرفتن دستگاه‌هاي ارتودنسي (براكت و سيم‌هاي ارتودنسي) در پشت دندان‌ها و داخل دهان از روش‌هاي برتر ارتودنسي ثابت بين بزرگسالان بوده و به كاهش جلب توجه درمان بين ديگران كمك مي‌كند.

ارتودنسي سراميكي
يكي ديگر از روش‌هاي مناسب و برتر ارتودنسي درميان بزرگسالان، ارتودنسي سراميكي مي‌باشد. اين روش همانند ارتودنسي فلزي صورت گرفته و تنها تفاوت آن كه موجب برتري و همچنين گران‌تر بودن آن شده، جنس براكت‌ها و عدم نمايان شدن آن‌ها بر روي دندان‌ها به دليل شفافيت و پلاستيكي بودن آن‌ها مي‌باشد.

ارتودنسي ديمون
ارتودنسي ديمون از پيشرفته‌ترين روش‌هاي ارتودنسي ثابت به شمار مي‌رود و با تكنولوژي خاصي همراه مي‌باشد. در اين روش تنطيم براكت‌ها به صورت خودكار انجام شده و نيازي به مراجعه مكرر به كلينيك ارتودنسي نيست. به همين منظور بزرگسالان براي راحتي خود و رسيدگي به كارهايشان ترجيح مي‌دهند از اين روش ارتودنسي استفاده كنند. البته اين روش به دليل تكنولوژي پيشرفته از هزينه بسيار بالايي برخوردار است.

ارتودنسي با پلاك‌هاي شفاف (الاينرها)
اين روش جزء روش‌هاي متحرك و نامرئي ارتودنسي بوده و به همين دليل مي‌تواند گزينه بسيار خوبي براي درمان ناهنجاري‌هاي دندان‌هاي بزرگسالان باشد. البته ناگفته نماند بزرگسالاني مي‌توانند از الاينرها استفاده كنند، كه لثه‌هاي سالمي داشته و دندان‌هايشان دچار ناهنجاري‌هاي نسبتا خفيف مي‌باشد. استفاده از اين پلاك‌ها از جمله بهداشت آن‌‌ها، نصب و خارج كردن آن‌ها از دهان بسيار آسان بوده و به همين دليل گزينه بسيار مناسبي براي بزرگسالان مي‌باشد.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۳۶:۲۲ توسط:دكتر والا موضوع: نظرات (0)

روش هاي تشخيص بهترين نوع ارتودنسي دندان

روش هاي تشخيص بهترين نوع ارتودنسي دندان
افرادي كه دندان هاي نامرتب و نازيبايي دارند يا رويش دندان هاي جديد در فك بالا و پايين آنها با درد همراه است بايستي درمان ارتودنسي دندان را انجام دهند. متخصص ارتودنسي در زمينه ارتودنسي دندان و اصلاح دندان ها تخصص دارد و ابتدا دهان و دندان هاي فرد را بررسي ميكند سپس با توجه به سن و وضعيت دندان هاي فرد نوع ارتودنسي را انتخاب ميكند اما جنس و كيفيت ارتودنسي هم بسيار مهم است.

جهت تشخيص بهترين نوع ارتودنسي، بايستي در ابتدا وضعيت دهان و دندان خود را بررسي كنيد بدين منظور بعد از مراجعه فرد به كلينيك تخصصي ارتودنسي و انجام معاينه و چكاپ دندان‌ها و دهان توسط ارتودنتيست فرد از ميزان ناراحتي و آسيب دندان‌هاي خود اطلاع يافته و مي‌تواند با در ميان گذاشتن درخواست و شرايط خود با ارتودنتيست بهترين نوع ارتودنسي را انتخاب كند.

متخصص ارتودنسي نيز با در نظر گرفتن شرايط سني بيمار و همچنين ميزان و نوع ناهنجاري‌ها و شرايط اقتصادي او بهترين نوع ارتودنسي را به بيمار پيشنهاد مي‌دهد. ملاك‌هاي لازم براي تشخيص بهترين نوع ارتودنسي در سنين مختلف عبارتند از:

 

نصب آسان و خروج براكت‌ها و بريس‌هاي ارتودنسي
حفظ زيبايي لبخند و چهره
قابليت متحرك بودن
درمان سريع‌تر با نتيجه قطعي‌تر
هزينه مناسب
جذابيت درمان و عدم يكنواختي
سهولت در بهداشت دندان‌ها و دستگاه‌هاي ارتودنسي
نامرئي بودن و مشاهده نشدن دستگاه‌هاي ارتودنسي
 

رفع ناهنجاري‌هاي دنداني توسط متخصص ارتودنسي
درمان انواع ناهنجاري‌هاي دنداني و فكي بر عهده متخصص ارتودنسي است؛ در واقع يك متخصص ارتودنسي آموزش ديده تا تمامي ناهنجاري‌هاي دنداني را صرف نظر از سن از دوران كودكي تا بزرگسالي را تشخيص، درمان و حتي پيشگيري كند. ناگفته نماند كه در درمان برخي از مشكلاتي جدي دنداني و فكي گاهاً نياز است كه علاوه بر درمان ارتودنسي، جراحي فك نيز انجام شود كه به اين فرآيند درماني ارتوسرجري گفته مي‌شود.

ناهنجاري‌هاي دنداني و فكي انواع مختلفي داشته و اشكال متفاوتي از قرارگيري دندان‌ها و فك‌ها را شامل مي‌شود. شايد شما نيز همانند بسياري از افراد تصور مي‌كنيد كه متخصص ارتودنسي تنها مشكلاتي از قبيل نامرتبي و كجي دندان‌ها را درمان مي‌كند در صورتي كه ناهنجاري‌هاي دنداني كه بر اساس وضعيت قرارگيري فك‌ بالا و پايين نسبت به هم تعيين مي‌شود، مشكلات پيچيده‌تري هستند كه با تخصص يك ارتودنتيست متبحر درمان مي‌شود.

بايت و اكلوژن به ارتباط و هماهنگي ميان فك بالا و پايين و همچنين دندان‌ها نسبت به هم مي‌شود؛ هر ناهنجاري كه سبب برهم زدن اين ارتباط و هماهنگي ميان دندان‌ها و فك بالا و پايين مي‌شود نوعي “مال اكلوژن” شناخته مي‌شود.

تشخيص نوع مناسب ارتودنسي براي فرد
يكي از سؤالاتي كه ذهن افراد در درمان ارتودنسي دندان را درگير و مشغول مي‌كند، همواره چگونگي انتخاب روش درماني مناسب جهت درمان ناهنجاري‌هاي موجود در دهان مي‌باشد. در پاسخ به اين سؤال بايد گفت بعد از بروز ناهنجاري و مراجعه بيمار به كلينيك تخصصي ارتودنسي، با انجام معاينات و مشاهده ميزان ناهنجاري‌ها توسط ارتودنتيست و با درنظر گرفتن شرايط سني بيمار (كودك، نوجوان و بزرگسال) و شرايط و موقعيت اجتماعي، ارتودنتيست بهترين روش درماني را به بيمار پيشنهاد ميكند

سپس بعد از بررسي هزينه مدت زمان احتمالي دوره درمان و همچنين مزايا و معايب روش گزيده شده، با رضايت بيمار اقدام به انجام ارتودنسي مي‌كند.

 

تفاوت ارتودنسي‌هاي سراميكي و ارتودنسي پلاك‌هاي شفاف
در ابتدا بايد گفت نمي‌توان بين روش‌‌هاي ارتودنسي و بدون اطلاع داشتن از ميزان ناهنجاري، سن و شرايط بيمار يكي را نسبت به ديگري برتر دانست. در بين ارتودنسي سراميكي و ارتودنسي با پلاك‌هاي شفاف موضوع مهم سن بيمار و ميزان ناهنجاري ايجاد شده مي‌باشد.

در صورتي كه بيمار يك فرد بزرگسال باشد و ميزان ناهنجاري ايجاد شده نيز خفيف باشد، ارتودنسي با پلاك شفاف مناسب‌تر است و گزينه بهتري خواهد بود. اما اگر بيمار از ناهنجاري شديد فك و دهان برخوردار باشد، ارتودنسي سراميكي گزينه بهتري بوده و نتيجه بهتري خواهد داشت. با اين حال بايد گفت تشخيص برتري اين روش‌ها تنها توسط ارتودنتيست انجام مي‌گيرد.

 

 

تفاوت ارتودنسي‌هاي ديمون و ارتودنسي لينگوال
چنانچه قصد داريد بين ارتودنسي‌هاي ثابت ديمون و لينگوال يكي را انتخاب كنيد ابتدا بايد اطلاعات كافي در اين زمينه را بدست آوريد. جهت اطلاع بيشتر به كلينيك تخصصي ارتودنسي در تهران مراجعه كرده و بعد از بررسي ميزان ناهنجاري با توجه به تشخيص ارتودنتيست و صلاح ديد او يكي از اين روش‌ها را انتخاب كنيد. همانطور كه مي‌دانيد ارتودنسي ديمون جزء روش‌هاي پيشرفته و خاص ارتودنسي بوده كه به دليل تنظيمات خودكار و عدم مراجعه پي در پي به كلينيك ارتودنسي طرفداران بسياري داشته است.

البته اين روش درماني قيمت بالايي دارد و به همين دليل همه افراد نمي‌توانند از آن بهره‌مند شوند. ارتودنسي لينگوال نيز از روش‌هاي نامرئي بوده كه با نصب براكت‌ها در داخل دهان و پشت دندان‌ها مانع جلب توجه درمان ارتودنسي مي‌شود. بنابراين با توجه به اين نكات فرد مي‌تواند معيار مناسب براي درمان ارتودنسي را انتخاب كرده و با توجه به آن اقدام به ارتودنسي كند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۳۰:۵۴ توسط:دكتر والا موضوع: نظرات (0)